Menu Close

Sausio 13-osios Laisvės gynėjų dienos minėjimas „Klaipėdos lakštutė“ įstaigoje

  Sausio 13-osios Laisvės gynėjų dienos minėjimas „Klaipėdos lakštutė“ įstaigoje

  Sausio 12-osios rytą „Klaipėdos lakštutė“ bendruomenės nariai, prisijungę prie Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti kvietimo, dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje „Pergalės šviesa“.

   8 val. paslaugų gavėjai kartu su darbuotojais languose uždegė žvakes, kurios simbolizuoja gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę. Ši penktadienio diena buvo skirta ugdyti pilietiškumą, gilinti istorines žinias prisimenant 1991 metų sausį, kai vienybės ir laisvės siekio vedini Lietuvos piliečiai pasiekė istorinę pergalę. 

    Po pietų  aptarėme, kuo ši data svarbi mums kiekvienam ir visai mūsų šaliai Lietuvai. Žiūrėjome trumpametražį filmą apie Sausio 13-ąją. Jame įvairūs žmonės dalijosi atsiminimais apie šią svarbią Lietuvai dieną.  Filme buvo išreiškiama meilė Tėvynei, vienybė, pabrėžiama vienijančios tautą dainos galia. Po filmo tylos minute pagerbėme kovojusius už mūsų laisvę. Po to visi susikibę už rankų, jausdami dėkingumą ir vienybę, dainavome lietuviškas dainas. Esame laimingi, kad esame laisvi.