Menu Close

Nuotolinis darbas 2020m. lapkričio 23d.- gruodžio 04d.

Lapkričio 23d. startavo nauja nuotolinio darbo uždara “Messenger” grupė (Panevėžio g. padalinys), kurioje darbuotojai turi galimybę vesti grupinius užsiėmimus, įkelti įvairią informaciją, nuotraukas, pasidalinti gražiomis mintimis ir idėjomis. Džiaugiamės, kad aktyviai jungėsi ne tik darbuotojai, bet ir tėveliai bei jaunuoliai. Kiekvieną rytą mūsų sporto kabineto darbuotojos visus kvietė į rytinę mankštą – pamankštinti raumenis, pajudėti pagal galimybes. Lapkričio 24d. vyko diskusija su  mūsų psichologe. Užsiėmimo metu kalbėjome apie emocijas ir kaip svarbu šiuo laikotarpiu atpažinti ir įvardyti savo jausmus. Lapkričio 25d. vyko alternatyviosios komunikacijos užsiėmimas – viktorina apie Lietuvos simbolius. Prisiminėme svarbias vietas, datas, simbolius, kurie yra susiję su mūsų valstybe, atsakinėjome į viktorinos klausimus.  Lapkričio 26 d.  popieriaus plastikos ir rankdarbių veiklos kartu su psichologe pravedė smagų užsiėmimą “Šuniukai emociukai”. Lapkričio 27d. vyko  floristikos ir keramikos veiklų užsiėmimas “Nerk į meną”, kurio metu panaudojant daržovių atspaudus buvo kuriamas žmogaus paveikslas. Gruodžio 1d. vyko alternatyviosios komunikacijos veiklos ir psichologės  užsiėmimas apie žmonių teises, pareigas ir vertybes. Jaunuolių bendru sutarimu, išskyrėme vertybes, kaip draugiškumas, pagarba, nuoširdumas, kurios labai svarbios ir įtakoja mūsų gyvenimo sprendimus. Gruodžio 2d. vyko tęstinis užsiėmimas “Šuniukai emociukai”, kurį pravedė popieriaus plastikos, rankdarbių veiklos darbuotojos kartu su psichologe. Jo metu visų mylimas draugas Hugo traukė kamuoliukus, ant kurių buvo užrašytos įvairios frazės, o jaunuoliai turėjo įvardyti savo jausmus. Taip pat minėjome ir draugų dieną (kuri buvo minima lapkričio 29 d.), kalbėjome apie draugystę ir jausmus. Gruodžio 3-oji, Tarptautinė žmonių su negalia diena – ši diena buvo skirta sporto šventei.  Gruodžio 4d.  dailės veiklos darbuotoja pasidalino savo video ir pakvietė visus sukurti  kalėdinį angeliuką. Po pietų vyko viktorina su floristikos ir keramikos veiklų darbuotojomis. Atsakinėjome į klausimus, pasidalinome įvairiais įdomiais ir netikėtais faktais apie gamtą. Be grupinių užsiėmimų šios dvi savaitės buvo pilnos ir individualių konsultacijų ir  pamokėlių: muzikos vadovas mokino jaunuolius muzikos meno, psichologė teikė individualias konsultacijas, lėlių teatro vadovo paruoštas video su užduotėlėmis mus visus džiugino. Dalinamės akimirkomis užsiėmimų ir džiaugiamės, kad turime galimybę prisijungti ir pabendrauti, atlikti įvairias užduotis, diskutuoti, šypsotis ir pabūti kartu. Taip pat dėkojame jaunuolių tėveliams, globėjams už bendradarbiavimą, kantrybę ir pagalbą nuotoliniame bendravime.

Nuotoliniam bendravimui (lakštučių padalinys) tęsiantis ir toliau kasdien 11 val. pradėjome nuo  tiesioginės ryto mankštos per „Messenger“ programėlę, susitarus iš anksto visi norintys tiesiogiai sportavo kartu. Kasdien pasikalbame ir padiskutuojame, kad mankštintis reikia kasdien ir kokią nauda tai duoda mūsų organizmui. Šią savaitę vykdėme pokalbių repeticijas per naują „Microsoft Teams“ programėlę, nes šioje programoje visi bendrai susijungėme į bendrą tinklą ir stebėjome vykstančią sporto šventę Tarptautinei neįgaliųjų dienai paminėti.

Trečiadieniais buvo įkelta užduotis skirta lavinti atmintį ir peržiūrėjus nuotraukas atsakyti į klausimus, kur vyksta veiksmas arba kokia veikla vykdoma. Individualių pokalbių metu atradome įdomų užsiėmimą paleidus muziką atsakyti kas yra dainos atlikėjas.

Sprendėme kompiuterines edukacines užduotis: „Gamtos garsai”, „Kokie darbo įrankiai tinka vienai ar kitai profesijai?”, „Kaip mandagiai bendrauti?, „Kur gyvena gyvūnai?”, „Gyvūnai ir emocijos“, „Kaip elgtis gamtoje?”, „Kas kenkia dantims, o kas ne?”, „Sporto šakos?”, „Logika ir mąstymas?”. Grupinio video pokalbio metų organizavome interaktyvus žaidimus, viktorinas, lavinimo užduotis.

Su psichologe ir toliau jaunuoliai bendravo individualiai, taip pat bendrame pokalbyje mokėmės atpažinti emocijas.

„Rankdarbių“ kambaryje gaminome pakabinamus kalėdinius žaisliukus iš siūlų, bei paveiksliukus iš namuose randamo popieriaus. Jaunuoliai dalyvavo veikloje prisijungę sutartu laiku idividualiai, kai kuriems jaunuoliams užduotėlės išsiūstos paštu.

Nuotolinio bendravimo veiklas papildė dar viena veikla. Paslaugų gavėjai turėjo galimybę prisijungti prie tiesioginio video kambario ,,meniniai užsiėmimai“. Šią savaitę veiklos metu ruošėmės Kalėdoms: iš druskos tešlos lipdėme kalėdinius žaisliukus ir iš siūlų (rišimo technika) rišome ,,plunksnas“. Bendravimo metu kūrėme kalėdinę pasaką.